Veel geluk voor Hans
Wat bedoelen de Groenen als ze elkaar op de eerste speelavond van het jaar veel geluk toewensen?
Ze weten dat mahjong voor een belangrijk deel een gelukspel is. Daarom vinden ze het ook nooit zo’n ramp als ze verliezen want dat ligt nooit aan henzelf maar altijd aan het geluk, dat ze niet hadden. Bedoelen ze werkelijk met hun nieuwjaarswens dat de andere speler zoveel geluk krijgt dat die onverslaanbaar wordt?
Amper vijf minuten na het uiten van de gelukwensen zijn de Groenen alweer bezig elkaar de punten af te snoepen en een mooie eindklassering te behalen. Het seizoen is immers nog jong en de klassering kan nog alle kanten op.
Hans van der Poel mocht kennelijk de meeste gelukwensen in ontvangst nemen. Nog nauwelijks halverwege de avond ziet hij de Dertien Wezen op zijn stok staan – goed voor een score van 2000 punten. En ook de rest van de avond ging het goed, verklaart Hans na afloop, als hij zich weer in zijn motorpak hijst voor zijn zegetocht naar Amsterdam. Hij heeft de groene draak gewonnen.
Probleem?
Hetgeen toch weer een probleem oplevert. Hans neemt graag zijn trofeeën als mascotte mee naar toernooien. Er is een uitgaansverbod ingesteld voor het koperen draakje, want toen Hans dat mee nam naar een toernooi werden alle Groenen afgedroogd. Hans is vast van plan het groene draakje mee te nemen naar het toernooi van de Kongrovers. Wellicht dat binnenkort ook voor de groene draak een uitgaansverbod moet worden ingesteld.
|